3. فریم از جنس آلیاژهای مختلف فلزی
فلز از خیلی سال پیش، یکی از رایجترین مواد برای ساخت فریم عینک بوده است. زیرا بوسیله آن میتوان عینکهای خیلی ظریف و خاصی را ساخت، سرشار از جزئیات زیاد و خاص با جذابیتهای بصری متنوع. در کل، عینک های خیلی زیادی با انواع مختلفی از آلیاژهای فلز ساخته میشود که شما هر یک از آنها را می توانید انتخاب کنید. هرکدامشان ویژگی های منحصر به فرد خاص خود را دارند که به آنها اشاره خواهیم کرد. اما ممکن است از خود بپرسید که آیا فریم عینک فلزی بخرم یا نه؟ در این قسمت بیشتر با آن آشنا خواهیم شد:
- قاب عینک آلومینیومی
- عینک تیتانیومی
- فریم از جنس تیتانیوم بتا
- قاب های بریلیمی
- فریم فولاد ضد زنگ
- قاب های منیزیمی
- فریم عینک مونل Monel
- فریم عینک فلکسون
- فریم عینک تیتانیومی نیکل
قاب عینک آلومینیومی
آلومینیوم خالص یک فلز بسیار نرم و انعطاف پذیر است که به راحتی میتوان آن را به فرم های زیبا و خلاقانه ای تبدیل کرد. از این رو می توان با استفاده از آلومینیوم زیباترین فریم های موجود در بازار را طراحی کرد. البته غالباً آلومینیوم را با برخی از آلیاژها ترکیب می کنند تا بتواند استحکام بالایی پیدا کند.
- مزایا: وزن بسیار پایین، قابلیت بازیافت، طراحی در شکل های بسیار متنوع
- معایب: در هنگام ساخت، تعبیه سایر اجزای انعطاف پذیر عینک مانند لولاها در یک قاب آلومینیومی چالش برانگیز است چرا که دمای سفت شدن آلومینیوم نسبت به جنس فلز لولاها پایینتر است و این برای سازندگان فریم عینک اذیت کننده است.
عینک تیتانیومی
تیتانیوم فلزی سبک وزن و با استحکام بسیار بالا است که برای ساخت فریم عینک، بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. از میان مزایای متعدد این فلز، وزن کم به عنوان بارزترین ویژگی آن شناخته می شود که همین مورد باعث شده است تا تیتانیوم کاربرد وسیعی در صنعت عینک سازی پیدا کند.
- مزایا: وزن پایین، استحکام فوق العاده، ضد حساسیت، مقاوم در برابر سایش و خوردگی
- معایب: قیمت بالا، تعمیر سخت تر
فریم از جنس تیتانیوم بتا
تیتانیوم بتا آلیاژی عمدتاً از تیتانیوم با مقادیر کمی آلومینیوم و وانادیم است. این ترکیبات در کنار هم سبب می شوند تا آلیاژ تولید شده انعطاف پذیری بیشتری در مقایسه با تیتانیوم خالص داشته باشد. در نتیجه شکل دهی به آن آسانتر است.
- مزایا: شکل دهی آسان، استحکام بیشتر از تیتانیوم، ضد حساسیت، مقاوم در برابر سایش و خوردگی
- معایب: هزینه بسیار زیاد
قاب های بریلیمی
بریلیم یک جایگزین ارزان تر در مقایسه با تیتانیوم و آلیاژهای آن است. این فلز 30 درصد از آلومینیوم سبک تر و نسبت به فولاد، استحکامی 6 برابری دارد. علاوه بر این، بریلیم قادر است دمای بسیار بالا را تحمل کند.
- مزایا: مقاوم در برابر خوردگی و کدر شدن، وزن سبک، انعطاف پذیر، مستحکم، تولید در رنگ های متنوع
- معایب: برلیوم ممکن است برای برخی از افراد حساسیت زا باشد
فریم فولاد ضد زنگ
این یک آلیاژ از آهن، کربن و کروم می باشد. فولاد ضد زنگ به دلیل مزایای متعددی که دارد، یک گزینه محبوب برای ساخت فریم عینک به حساب می آید. این آلیاژ انعطاف پذیری بالایی دارد از این رو به سادگی می توان با استفاده از آن، فریم های متنوعی تولید کرد.
- مزایا: سبک، قوی، بادوام، انعطاف پذیر، ضد زنگ و مقاوم در برابر خوردگی
- معایب: در مقایسه با تیتانیوم وزن بیشتری داشته و انعطاف پذیری آن کمتر است
قاب های منیزیمی
منیزیم سبکتر از تیتانیوم و آلومینیوم است. علاوه بر این، جز عنصرهای فراوان در کره زمین به حساب می آید. از این رو می تواند گزینه ایده آلی برای ساخت فریم عینک باشد. البته گفتنی است که قیمت این فلز در مقایسه با سایر فلزهای مورد استفاده برای فریم عینک بالاتر است. با توجه به این، بیشتر برای فریم های خاص مورد استفاده قرار می گیرد.
- مزایا: قوی، بادوام، فوق العاده سبک، ضد حساسیت
- معایب: قیمت بسیار بالاتر در مقایسه با سایر فلزها
فریم عینک مونل Monel
این فلز محبوب و ارزان قیمت، آلیاژی از نیکل و مس است. این فلز نسبت به سایر فلزات هزینه کمتری دارد، اما بسته به کیفیت آبکاری مورد استفاده، فریم های مونل ممکن است تغییر رنگ داده و با گذشت زمان باعث واکنش های پوستی شوند.
- مزایا: استحکام بالا، قابل جوش و لحیم کاری
- معایب: امکان ایجاد خوردگی، تغییر رنگ به دلیل شرایط جوی
فریم عینک فلکسون
فریم عینک فلکسون با نام های دیگری چون فریم عینک انعطاف پذیر یا قاب حافظه فلزی شناخته می شود. این ها فریم های فلزی هستند که می توانند بدون شکستن یا از دست دادن شکل اولیه خود، پیچ خورده و خم شوند. این نوع قاب ها از مواد کامپوزیتی با تکنولوژی بالا و غالبا از آلیاژهای تیتانیوم ساخته می شوند. عینک فلکسون نسبت به فلزات معمولی بادوام تر، سبک تر و مقاوم تر است و به کاربران این امکان را می دهد تا به راحتی و با اطمینان خاطر از آن ها استفاده کنند.
دکتر هریسون، پزشک متخصص چشم در مرکز چشم کلمبیا در ریچلند می گوید: «این قاب ها برای بچه های فعال عالی هستند.
- مزایا: انعطاف پذیری فوق العاده، دوام قوی، بسیار سبک
- معایب: اگرچه فریم های فلکسون بادوام هستند، اما تخریب ناپذیر نیستند. فریم های فلکسون را نباید بیش از 90 درجه خم کرد.
فریم عینک تیتانیومی نیکل
نیکل تیتانیوم یا NI-TI آلیاژ دیگری است که برای تولید قاب های عینک استفاده می شود. Ni-Ti یا آلیاژهای مبتنی بر تیتانیوم، انعطاف پذیرتر از فولاد و 25 درصد سبک تر از فلزات معمولی هستند.
- مزایا: انعطاف پذیری بالا، بسیار راحت، دوام طولانی
- معایب: استفاده از این آلیاژ برای قاب عینک ممکن است آلرژی زا باشد.
4. فریم چوبی
اگر بخواهیم تفاوت جنس انواع فریم عینک را به خوبی برای شما توضیح دهیم، فریم چوبی یک مدل کاملا متفاوت است. فریم عینک چوبی یک جزء مدرن و سبک برای عینک های شخصی است که از جنس چوب ساخته شده است. این نوع فریم عینک اغلب از چوبهایی مانند بلوط، سهره، فندق، گردو، بادام و غیره تهیه میشود. این فریمها به دلیل ظاهر زیبا و طبیعیشان مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفتهاند. مزایا و معایب فریم های چوبی عبارتند از:
- مزایا: بسیاری از افراد این مدل عینک را به عنوان دوستدار محیط زیست میدانند. همچنین از دیگر نکات مثبت فریم چوبی میتوان به عاری بودن مواد مضر، خاص بودن آن، سبک و خاص بودن آن اشاره کرد.
- معایب: فریمهای چوبی برای مناطق دارای آب و هوای مرطوب، مکانهایی همچون استخر و سونا استفاده نمیشوند. به علاوه اگر دچار خرابی شود، تعمیر آن دشوار است.
5. فریم عینک طلایی
یک عینک طبی یا آفتابی با فریم طلایی بسیار زیبا، جاودانه ترین اکسسوری است که جذابیت پیچیده و ظریفی را به استایل شما هدیه می دهد. از این رو می توان گفت که فریم های طلایی و یا طلاکاری شده برای کسانی که به دنبال یک ظاهر شیک و متفاوت هستند، انتخاب عالی به حساب می آیند. البته شایان ذکر است که مهمترین ویژگی این قاب ها، ضد حساسیت بودن آن ها می باشد بنابراین برای افراد دارای آلرژی بسیار مناسب هستند. همچنین گفتنی است که این قاب ها استحکام چندانی نداشته و انعطاف پذیری کمی دارند. قیمت بالا از دیگر مشخصه های این فریم هاست.
6. جنس های ترکیبی فریم عینک
همانطور که از نام این نوع فریم ها مشخص است، آن ها به صورت ترکیبی ساخته می شوند یعنی در واقع دارای اجزای فلزی و کائوچویی یا پلاستیکی هستند. به این صورت که بدنه اصلی عینک از جنس کائوچو یا TR است . دسته هاس آن از فلز تشکیل شده است. در برخی موارد هم بدنه اصلی از فلز است و دسته های آن کائوچویی است. قاب های ترکیبی که در دهه های 1950 و 1960 محبوب بودند، اخیراً در رنگ های متنوعتری نسبت به مدل های کلاسیک به بازار بازگشته اند.
توجه داشته باشید که در کنار انتخاب یک فریم عینک مناسب، انتخاب عدسی مرغوب و باکیفیت نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. در اصل از نظر ما عینکسازان، اهمیت کیفیت عدسی عینک، بسیار بالاتر از فریم است.
در هنگام انتخاب انواع فریم عینک باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
در کنار توجه به تفاوت جنس انواع فریم عینک باید به نکات دیگری نیز در هنگام خرید توجه کنیم. تنها در صورت نادیده گرفتن هر کدام از این موارد ممکن است، ارتباط خوبی با عینک خود برقرار نکنید. از این رو این نکات عبارتند از:
- انتخاب بر اساس شکل صورت: انتخاب فریمی که با شکل چهره شما هماهنگ باشد. به طور مثال، فریم های پهن و مستطیلی برای صورت های گرد مناسب هستند و فریم های گرد و بیضی برای صورت های مستطیلی مناسب تر هستند.
- اندازه و تناسب: فریم باید به اندازه و تناسب مناسب با صورت شما باشد تا بهترین نتیجه را بدهد و مطابق با طرح آستانه چشمتان باشد.
- رنگ فریم: علاوه بر توجه به برند فریم عینک، رنگ فریم باید با پوست، مو و رنگ چشم های شما هماهنگ باشد.
- جنس فریم: انواع مختلفی از جنس های فریم عینک وجود دارد مانند فلزی، پلاستیکی، استیل و خاصیت های متفاوتی دارند. انتخاب جنس مناسب به سلیقه و نیاز شما بستگی دارد.
- آرامش و راحتی: انتخاب فریمی که مراتب راحتی و آرامش برای چشم های شما فراهم کند، مهم است. مطمئن شوید فریم انتخابی به صورت درست روی بینی و گوش هایتان قرار میگیرد و به خوبی تنظیم شده است.